top of page

Spoznaj svetovalko

gestalt psihoterapija PsihoPolonica Neja Kostevc

NEJA BATTELINO

BA pth.,

specializantka geštalt psihoterapije

Ime mi je Neja. Živim v Ljubljani s svojim partnerjem in najino mačko Karmo. Prosti čas preživljam s tistimi, ki jih imam rada; uživam v sprehodih, kolesarjenju, kuhanju, slikanju, risanju, poležavanju, poslušanju glasbe, petju in ročnih delih.

Večinoma delam z otroci in mladimi. Zakaj? Ker ste iskreni, zabavni, ker zelo močno čutite, ker se vam vedno nekaj dogaja, ker se še vedno radi igrate...

Za delo z mladimi, sem se odločila, ker sem imela kot najstnica težave, ki jih sama nisem znala rešiti. Zdi se mi, da skozi življenje, delo in študij, postajam odrasla oseba, ki bi jo sama v obdobju odraščanja potrebovala.

Mislim, da je pri mojem delu najbolj pomembno to, da lahko pri kontaktu z otroci in mladimi v sebi najdem otroka, ali najstnico, a hkrati ostanem odrasla in odgovorna oseba.

gestalt psihoterapija PsihoPolonica

Karma

Izkušnje pri delu z otroki in mladino sem nabirala kot varuška in mladinska delavka.

Šest let sem sodelovala z Javnim zavodom Mladi Zmaji. Več kot tri leta sem delala v mladinskem centru, kjer sem čas preživljala z mladostniki ob skupnih aktivnostih in pogovorih. Zadnja tri leta pa sem po Četrtnih mladinskih centrih v Ljubljani vodila ustvarjalne delavnice s psihosocialno tematiko, delavnice družabnih iger in delavnice "Učenje učenja".

Leto in pol sem sodelovala tudi z Zavodom Bob pri projektu Geto Vila, kjer ulični mladinski delavci delujejo na področju zmanjševanja škode, ki je posledica tveganih ravnanj med mladimi.

Gestalt smer psihoterapije sem izbrala zato, ker se mi zdi zelo primerena za delo z mladimi, saj lahko v psihoterapevtska srečanja vključim igro, risanje in druge aktivnosti. Všeč pa mi je tudi to, da geštalt poudarja stik med ljudmi in stik človeka samega s seboj.

Sem specializantka geštalt psihoterapije, kar pomeni, da sem še vedno v procesu izobraževanja za geštalt psihoterapevtko v okviru Inštituta za geštalt psihoterapijo Dunaj. Na Univerziji Sigmunda Freuda sem diplomirala iz psihoterapevtske znanosti, trenutno pa na tej univerzi opravljam magistrski študij.

gestalt psihoterapija PsihoPolonica

Hesse (2007-2019)

bottom of page