top of page

Spoznaj psihoterapevtko

Ime mi je Neja. Živim v Ljubljani s svojim partnerjem in najino mačko Terro. Prosti čas preživljam s tistimi, ki jih imam rada. Uživam v sprehodih, kolesarjenju, kuhanju, poslušanju glasbe in branju.

Za delo z mladostniki sem se odločila, ker ste iskreni, zabavni, ker zelo močno čutite, ker se vam vedno nekaj dogaja, ker se še vedno radi igrate...

Pa tudi zato, ker sem imela kot najstnica težave, ki jih sama nisem znala rešiti. Želela sem si, da bi skozi življenje, delo in študij postala odrasla oseba, ki bi jo sama v obdobju odraščanja potrebovala. Mislim, da mi je to uspelo.

Pri mojem delu mi je najbolj pomembno to, da lahko pri kontaktu z mladimi, še vedno v sebi najdem najstnico, a hkrati ostanem odrasla in odgovorna oseba.

DSCN8333b.JPG

NEJA BATTELINO

BA pth.,

specializantka

geštalt psihoterapije

Terra.jpg

TERRA

Izkušnje pri delu z mladostniki sem nabirala kot mladinska delavka. Šest let sem sodelovala z Javnim zavodom Mladi Zmaji. Več kot tri leta sem delala v mladinskem centru, kjer sem čas preživljala z mladostniki ob skupnih aktivnostih in pogovorih. Zadnja tri leta pa sem po Četrtnih mladinskih centrih v Ljubljani vodila ustvarjalne delavnice s psihosocialno tematiko, delavnice družabnih iger in delavnice "Učenje učenja".

Leto in pol sem sodelovala tudi z Zavodom Bob pri projektu Geto Vila, kjer ulični mladinski delavci delujejo na področju zmanjševanja škode, ki je posledica tveganih ravnanj med mladimi.

Na Univerzi Sigmunda Freuda Ljubljana sem diplomirala iz psihoterapevtske znanosti. Moje diplomsko delo (z naslovom Igra z namišljenimi prijatelji pri otrocih in mladostnikih ter pomen le-te za proces psihoterapije) je združevalo področji otroške igre in psihoterapevtskega procesa z otroci in mladostniki. Trenutno pa na tej univerzi pišem magistrsko nalogo na temo dela s sanjami v psihoterapiji.

Specializacijo iz geštalt psihoterapije opravljam na Inštitutu za geštalt psihoterapijo na Dunaju in že 10 let pod redno supervizijo delam s klienti.

 

Geštalt smer psihoterapije sem izbrala zato, ker se mi zdi zelo primerna za delo z mladimi, saj lahko v psihoterapevtska srečanja vključim glasbo, ustvarjanje, igro, in delo s sanjami. Všeč pa mi je tudi to, da geštalt poudarja stik med ljudmi in stik človeka samega s seboj.

Karma.jpg
Hesse.jpg
bottom of page